Meram Ziraat Odası

ZOBİS
Meram Ziraat Odası > Haberler > “TMO hububat alımlarında çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

“TMO hububat alımlarında çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Hepokur; TMO hububat alımlarında çiftçilerimizi mağdur etmemelidir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hepokur, “Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçimizi mağdur etmesin çağrısında” bulundu.

Çiftçilerimiz, ürününü düşük fiyat veren tüccar veya diğer piyasa aktörleri yerine Toprak Mahsulleri Ofisine satmak istiyor. Ancak hasadın yoğunlaştığı şu günlerde çiftçilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisinden randevu almakta sorun yaşıyor diyen Başkan Hepokur “Unutulmamalıdır ki çiftçinin hasat edilen ürününü bekletme imkânı yok. Çiftçilerimizin birçoğu borçla üretim yapıyor ve borcunu kapatması gerekiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi acilen alım merkezlerini artırarak, gerekirse yığma olarak alım yapmalı ve çiftçilerimizi tüccarın insafına bırakmamalıdır” dedi.

Çiftçilerimizden gelen şikâyetler doğrultusunda, TMO‘nun ürünleri almakta niye geciktiğini açıklaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Hepokur, “Üretim olmadan tüketim olmaz. Bizler zor şatlarda üretim yapan insanlarız. Amacımız birilerini rencide etmek değil.  Sadece üretmiş olduğumuz mahsulümüzü sıkıntı çekmeden TMO’ya vermek istiyoruz.   Yetkililerin çiftçiyi mağdur etmesi ve çözüm noktasında geç kalması daha büyük sıkıntılara yol açar. Bizim çağrımız çiftçilerimizin mağduriyet yaşamadan bu sorunun biran önce çözülmesi gerekir ” ifadelerine yer verdi.